De Ermelosche psychologen praktijk

De Ermelosche Psychologen Praktijk is een groepspraktijk voor psychologische hulp- en onderzoek. De klachten waar mensen zich mee melden zijn van uiteenlopende aard. Soms is er een duidelijke aanleiding en soms ook niet. U kunt zich melden op eigen initiatief of na een verwijzing van uw huisarts.

 


werkwijze

U kunt zich op eigen initiatief melden bij onze praktijk, of na een verwijzing van uw huisarts. Voor een vergoeding bij de verzekering heeft u een verwijsbrief nodig. Zo spoedig mogelijk na uw aanmelding maken wij een eerste afspraak voor een intake-gesprek. Gesprekken duren ongeveer 45 minuten. Tijdens de intakefase onderzoeken wij uw klachten. Daarna volgt de behandeling, meestal cognitieve gedragstherapie. Hierbij leert u zicht te krijgen op de rol van emoties in uw klachten. U leert vervolgens anders met uw klachten om te gaan, zodat u er minder last van heeft.

Wij vragen een actieve inzet van u, ook tussen de sessies door. Op deze manier kunt u optimaal profiteren van de behandeling. Afhankelijk van de aard van uw problematiek wordt, in overleg met u, bepaald welk type behandeling het beste bij u past. Wij doen individuele behandelingen, relatie behandelingen en groepsbehandelingen.

In enkele gevallen zal blijken dat u meer specialistische hulp nodig heeft. In dat geval zullen wij uw huisarts adviseren over doorverwijzing naar het juiste adres. Wij hebben een breed hulpverlenersnetwerk in de regio.

 

Om de kwaliteit van de behandelingen en de praktijkvoering te optimaliseren wordt de clienttevredenheid en het behandeleffect gemeten.

 

Privacy statement


kosten en vergoeding

De eerstelijn heet nu basis GGZ. U krijgt meestal tot 10 sessies vergoed van uw zorgverzekering, mits u een verwijzing hebt van uw huisarts.  Voorwaarde is wel dat er sprake is van een zogenaamde DSM-V stoornis. Relatieproblematiek of klachten ten gevolge van problemen op het werk worden niet vergoed door  zorgverzekeraars.

De tweedelijn heet nu gespecialiseerde GGZ. Als u hiervoor verwezen bent door uw huisarts, worden deze behandelingen volledig vergoed. De meeste verzekeraars hebben met ons een contract afgesloten. Het praktijktarief is 95 euro per uur. Wanneer u een afspraak wilt annuleren dient u dit 24 uur van te voren te doen. Als een afspraak te laat wordt afgemeld zijn wij genoodzaakt, ongeacht de reden, het consult bij u zelf in rekening te brengen. Uw verzekeraar vergoedt dit niet.


Helaas hebben wij geen contract met Menzis en met CZ. Dit betekent dat mensen verzekerd bij deze zorgverzekeraars, slechts 75% vergoed krijgen, tenzij zij een restitutiepolis hebben. Dan krijgen zij alles vergoed.

 

 


redenen

 • overspannen gevoel
 • depressieve klachten
 • angstklachten
 • traumagerelateerde klachten
 • dwanggedachten of -handelingen
 • rouw
 • eetproblemen
 • onverklaarbare lichamelijke klachten
 • burn-out
 • werkgerelateerde klachten
 • problemen in de omgang met anderen
 • relatieproblemen
 • levensfaseproblematiek
 • vermoedens van autisme of adhd
 • aanvraag van een intelligentie-onderzoek


medewerkers

Renske Kuipers
Praktijkhouder,
GZ-psycholoog
Marijke de Haan
Klinisch psycholoog/ systeemtherapeut
Menno Pelkmans
GZ-psycholoog/ psychotherapeut/ management
Suzanne Okken
GZ-psycholoog, in opleiding tot psychotherapeut
Hilde Diteweg
GZ-psycholoog, in opleiding tot psychotherapeut
supervisor diagnostiek GZ-opleiding
Rachaelle Hilhorst
GZ-psycholoog
werkbegeleider GZ-opleiding
Marije Blonk
GZ-psycholoog en psychotherapeut
Yolanda te Riele
Psychiater
Pietie Grosman
Office-manager
Jeanette van den Berg
Secretaresse
Esther Borst
Back office medewerker & secretaresse
Teunie van Zelderen
Administratief/ financieel medewerker
Kim Jenneskens
GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut
Jose Keijman
GZ-psycholoog/ gedragstherapeut
supervisor GZ-opleiding
Bente Akkerman
Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog
Merijn van Heumen
GZ-psycholoog
Sanne van Vliet
Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog
Ellen van Norden
Basispsycholoog in opleiding tot gedragstherapeut
Hannah van Grendel
Basispsycholoog
Gepke Danhof
Psychologisch assistent
Steven Schothans
Psychodiagnostisch medewerker
Lees meer over onze medewerkers